Weldmij ARC gelanceerd!

Al jaren begeleid Weldmij het kwalificeren van lassers. Voor een klein deel van onze klanten organiseerden we daarbij ook het onderhoud (bevestigen en verlengen) van de behaalde lasserskwalificatiecertificaten. Omdat dit intensief en tijdrovend werk is en niet onze ‘core-business’, hielden we met tegenzin die boot altijd een beetje af.

Toch kun je niet altijd nee verkopen. Zoals ondervonden bleek het onderhoud van certificaten altijd veel tijd op te slokken. Tevens zagen we overal in de markt problemen met het ‘correct’ bijhouden van lasserskwalificatiecertificaten; er was tot nu toe geen databasesysteem die de complexiteit van het onderhouden van lasserskwalificatiecertificaten goed aankon.

Als Weldmij zochten we naar een middel om dit probleem wat wij ondervonden definitief op te oplossen. In samenwerking met software ontwikkelaars hebben wij onze ideeën met hen uitgewisseld. Onze expertise werd gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen op software gebied, waarbij wij voor de inhoud en hun voor de technische realisatie hebben gezorgd.

Weldmij kent alle stappen voor het correct uitvoeren voor het bevestigen en verlengen van lasserskwalificatiecertificaten. Deze stappen zijn nu vertaald naar een online platform dat we ARC hebben genoemd;

ARC is de Engelse term voor de boog die bij de meest gebruikte lasprocessen voor het smelt bad zorgt, maar betekent ook Administration of Revalidation and Confirmation. In het Nederlands ‘administratiesysteem voor verlenging en bevestiging’.

Tijdens het ontwikkelproces van ARC is er contact gezocht met een Notified Body (onafhankelijke conformiteitsbeoordelingsinstantie) die voorziet in de 2 jaarlijks verlenging onder de Wet Besluit Druk Apparatuur (WBDA – PED 2014/68/EG). Deze samenwerking is Weldmij met Lloyds Register Nederland aangegaan.

Lees verder op de volgende pagina