Lasserskwalificaties

Door aanscherping van internationale kwaliteitseisen, ontstaat de vraag naar gekwalificeerd personeel. U moet aantonen dat uw lassers kunnen lassen conform de lasmethodekwalificaties die u hanteert.

Weldmij beschikt over de expertise om op basis van lasmethodekwalificaties diverse lasmethodebeschrijvingen (LMB/WPS) met een zo groot mogelijk dekkingsgebied op te stellen. Uw lassers dienen door middel van het leggen van een proeflas aan te tonen dat zij over de juiste handvaardigheid beschikken om de betreffende lasmethode(s) uit te mogen voeren.

De werknemer van Weldmij ontzorgt u in dit proces. Hij begeleidt de lasserskwalificatie van A tot Z. Zo is hij aanwezig tijdens het proeflassen en voert hij aansluitend visueel onderzoek uit. Vervolgens draagt hij er zorg voor dat het proefstuk NDO en/of DO onderzocht wordt. Als de beproevingen met positief resultaat afgerond zijn, ontvangt de lasser een certificaat waarop is aangegeven binnen welke reikwijdte hij mag lassen. Deze certificaten kunnen worden uitgegeven volgens de normen EN-ISO 9606-1 t/m 9606-5, AWS D1:1 t/m D1.6 en/of ASME IX.

Teneinde uw ‘oude’ EN-ISO 287-1 certificaten niet opnieuw te hoeven beproeven, zetten wij i.s.m. de geaccrediteerde instantie uw EN-ISO 287-1 certificaten om naar de nieuwe EN-ISO 9606-1.

Lasserskwalificaties dienen volgens alle genoemde normen halfjaarlijks bevestigd te worden. De EN-ISO 9606-1 vormt hierop een uitzondering, omdat deze certificaten ook verlengd moeten worden. Echter geeft de norm u de mogelijkheid om een keuze te maken uit 3-verschillende methodieken om de certificaten te verlengen. Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze lassersdatabase. Wanneer uw lassers hierin geregistreerd staan, ontvangt u van ons een compleet overzicht van alle lascertificaten op naam van uw bedrijf en werknemers. Daarnaast ontvangt u een maand voordat de LK bevestigd/verlengd moet worden bericht van ons. Deze extra service heeft als voordeel dat uw kwalificaties hun geldigheid niet verliezen en opnieuw moeten worden behaald.