+31 512 524 008

Modificatie Walrusklasse onderzeeër

Om de levensduur van de Walrusklasse onderzeeërs met 10 jaar te verlengen, hebben de onderzeeboten onlangs een 'facelift' ondergaan. Weldmij zorgde voor de quality control (QC). Onze ervaren QC inspecteur heeft tot in de puntjes de inspectie en testplannen verzorgd voor de kwaliteitsborging van de modificatiewerkzaamheden.

Defentie-case

Belangrijke modificaties

De walrusklasse onderzeeërs zijn op enkele belangrijke punten gerenoveerd. Zo zijn er nieuwe fundaties voor de apparatuur in de commandoruimte geplaatst en is één van de twee periscopen vervangen door een optronische mast. Hierdoor moest ook het ‘sail’ omvangrijk aangepast worden.

Aan onze QC inspecteur de omvangrijke taak om las- en materiaaltechnische inspecties uit te voeren en tevens de uitvoeringsteams te ondersteunen met praktische kennis. De in het ITP vastgelegde kritische lasverbindingen zijn volledig gemonitord. Inspecties voor-, tijdens- en na het lassen zijn uitgevoerd en resultaten zijn volledig gedocumenteerd volgens de richtlijnen van de marine.

Verwachting

De boten van 1400 ton zijn in 1987 in gebruik genomen. De verwachting is dat de onderzeeërs nu in ieder geval tot 2025 operationeel kunnen zijn. In dat jaar moet er een vervanger van de Walrusklasse in dienst komen.

Meer informatie?

bool(false)