+31 512 524 008

Projectondersteuning Blyth Project

QC Management, QC Engineering en site supervisie tijdens het bouwen van een 5-tal Transition Pieces (TP’s).

Blyth-slider Blyth-slider

QC Management, QC Engineering en site supervisie tijdens de bouw van 5 Transition Pieces (TP’s).

Weldmij bood ondersteuning bij QC Management, QC Engineering en site supervisie tijdens de bouw van vijf TP’ voor het Blyth-project. Elke stalen fundering heeft een diameter van 6,5 tot 7 meter, een lengte van 2 x 30 meter en weegt ongeveer 2 x 300 ton.

Stalen fundering (TP’s) worden meestal in één stuk geproduceerd, maar in het geval van Blyth bestaat elke TP uit twee delen. Voor dit project zou een complete constructie onmogelijk zijn om het op zijn plaats te tillen, eenmaal in de UK.

Voor de voltooiing van de volledige stalen fundering werd het bovenste gedeelte van 30 meter lang met kranen boven het onderste gedeelte van 30 meter opgetild, gekoppeld met strikte toleranties en van binnen en buiten aan elkaar gelast.

Op zwaartekracht gebaseerde funderingen

Wat het Blyth-project zo innovatief maakt, is dat de overgangsstukken (TP’s), de buizen waarop de windturbines uiteindelijk worden geplaatst, niet in de grond worden gedreven. Ze worden vastgezet in enorme betonnen containers, caissons genaamd, met een diameter van ongeveer 31 meter. De caissons blijven op hun plaats door het plaatsen van zandballast in het caisson en de schacht zodra ze op de zeebodem zijn geplaatst.

Het bovenste deel van het overgangsstuk dat daadwerkelijk boven zeeniveau uitstijgt, is uitgerust met extra staalconstructies zoals een aanlegsteiger, ladders en platforms. Hiermee kan de eigenaar onderhoud en inspecties uitvoeren, maar deze worden ook gebruikt tijdens de installatie van de fundering. De TP wordt blootgesteld aan zware marine omgevingen en is daarom uitgerust met corrosiebescherming voor de gehele constructie.

Boven het overgangsstuk zal de toren worden geïnstalleerd met de nacelle, een zogenaamde windturbinegenerator met alle functionele apparatuur die stroom zal genereren. Deze stroom zal uiteindelijk worden overgebracht naar de wal door middel van grote kabels onder de zeebodem.

Meer informatie?

bool(false)