+31 512 524 008

ARC

ARC

Wat is ARC?

Onderstaande animatie geeft in vogelvlucht een duidelijk beeld van wat ARC voor uw organisatie kan betekenen. Vervolgens leest u wat dit in detail allemaal inhoud.

 

Ga naar de ARC portal

Database

ARC is in de eerste plaats een database voor de opslag van uw lasserskwalificaties. Ieder certificaat, volgens welke norm ook, past in de ‘cloud’ van ARC. De database is gebouwd op de Azure servers van Microsoft met een uptime garantie van 99,5%. Dit betekent dat uw certificaten overal ter wereld vanaf iedere computer of ieder mobiel apparaat met een internet aansluiting, te bereiken zijn.

Uitgebreide zoekmachine

ARC beschikt over een krachtige zoekfunctie. Bent u opzoek naar die ene lasser tussen uw bestand van zo’n 100 medewerkers die gekwalificeerd is voor elektrodelassen? Typ het procesnummer in en u krijgt al zijn/haar certificaten overzichtelijk in beeld. Klik op exporteer en datzelfde overzicht downloadt u in Excel! Niet alleen een selectie op proces is mogelijk, iedere afzonderlijke essentiële variabele van het certificaat is te selecteren. Op naam, nummer, norm of geldigheid; ARC vindt het!

Onderhoud van certificaten

Daar waar concullega’s het bij een melding houden, gaat ARC verder! 2-maanden vóór het verlopen van de certificaten, krijgt u de mogelijkheid deze te bevestigen. Wekelijks ontvangt u een mail met daarin overzichtelijk welke certificaten een actie nodig hebben. Heeft u, als verantwoordelijk lascoördinator, visuele inspecties uitgevoerd op het laswerk van uw lassend personeel? Met één klik op de knop tekent ARC voor u de bevestigingslijst af en genereert daarbij een visueel inspectierapport dat voldoet aan alle eisen van de normering. Naast dat dit verreweg de snelste oplossing is, kunt u altijd kiezen externe documentatie aan te leveren. Verzamelt u tijdens de fabricage zelf NDO-rapportage die u wilt toevoegen? Geen probleem!

Bent u niet gekwalificeerd om de visuele inspectie uit te voeren? Weldmij biedt u de training ‘Visueel Onderzoeker’ aan om dit wél te mogen. Wilt u de bevestigingen niet zelf uitvoeren? Ook geen probleem! Weldmij komt graag bij u langs om iedere benodigde actie te organiseren.

Indien u bij het certificeren volgens EN-ISO 9606-1 voor optie B gekozen heeft, moeten de bewijsstukken iedere 2 jaar door een onafhankelijke 3de partij beoordeeld worden. Weer begeleidt ARC u stap-voor-stap in elke noodzakelijke actie en geeft tevens aan welke documenten aan de 3de partij verstrekt dienen te worden. ARC biedt alle bewijslast in de vorm van NDO- of DO-rapportage aan bij de lastechnici van Weldmij. Zij controleren deze en corrigeren indien nodig. Vervolgens biedt Weldmij de bewijslast via ARC ter goedkeur aan bij de onafhankelijke 3de partij.

Tijdens dit hele proces blijven alle documenten digitaal en worden digitaal door alle partijen ondertekend. Er is geen papier noodzakelijk en alles blijft eenduidig traceerbaar.

Hoe nu verder?

Bent u meteen al om? Mooi! Download hier dan het intake formulier. Stuur deze ingevuld in naar: arc@weldmij.com en wij nemen contact met u op. Wij maken een afspraak met u en nemen de status op van uw lasserskwalificaties. Vervolgens voeren wij uw lasserskwalificaties in ARC en u ontvangt van ons uw inloggegevens in uw email. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via arc@weldmij.com of bel naar 0512 524008.

Wat kost ARC

Screenshots ARC

bool(false)