+31 512 524 008

Visueel Lasinspecteur Level 2
25 mei 2020 Nieuws

Visueel Lasinspecteur worden? In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg stadium problemen worden voorkomen. De vijfdaagse opleiding Visueel Lasinspecteur geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van laswerk en voldoet aan alle eindtermen van de EN 473 / ISO 9712.

Doel van de opleiding Visueel Lasinspecteur

Het vergroten van kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door extra theoretische- en praktische kennis bent u na de opleiding in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen. Een persoon gecertificeerd op level 2 heeft de bekwaamheid bewezen om visuele inspectie uit te voeren en te beoordelen volgens vastgestelde en erkende procedures.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor uitvoerende lassers, kaderpersoneel, QA/QC medewerkers en inspecteurs die meer inzicht willen krijgen op de visuele controle van het laswerk.

Instroomkennis

Goede beheersing van de Nederlandse taal. Affiniteit met de lastechniek, door TSH te beoordelen aan de hand van een intake.

Opleidingskenmerken

Deskundige instructeurs
Dekkend conform de EN 473 / ISO 9712
Zelfstandig beoordelen van werkstukken
Gecertificeerde afronding

Onderwerpen

Principes van visueel beoordelen
Visuele inspectietechnieken
Inspectiekarakteristieken en toepassingen
Lasprocessen en materialen
Rapporteren
Inspectie tijdens bedrijf, revisie en onderhoud
Overige NDO-technieken
Veiligheid en certificeren

Duur van de opleiding

De opleiding heeft een duur van 5 dagen. Het examen heeft een duur van één dagdeel. De opleiding start om 8.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De eerstvolgende startdatum is 21 oktober 2020 in Drachten.

Certificaat

Na het positief afronden van het examen ontvangt u een VTW2 certificaat volgens de NEN-EN-ISO 9712 met daaronder vallend de beoordelingsnormen NEN-EN-ISO 5817 (staal, RVS en nikkel) en NEN-EN-ISO 10042 (aluminium). Het certificaat wordt uitgegeven onder accreditatie conform de NEN-EN-ISO 17024.

Opleidingslocatie

Weldmij aan de Dukdalf 11 in Drachten.

Maximaal aantal cursisten

Vanwege de COVID-19 maatregelen, kunnen er maximaal 8 cursisten deelnemen.

Klik hier voor de volledige folder en het inschrijfformulier (p.3-3).